Web Analytics Made Easy - Statcounter

داور بین المللی فوتسال ایران از تجربه حضورش در جام جهانی و مسابقه فینال صحبت کرد.

گلاره ناظمی، داور بین المللی فوتسال که توانست در جام جهانی لیتوانی عملکرد خوبی داشته باشد و در جمع داوران دیدار فینال حضور پیدا کند تا به نوعی نماینده فوتسال ایران در بازی نهایی باشد و اولین داور خانم لقب گرفت که در فینال فوتسال آقایان حضور دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


گفتگو با داور بین المللی فوتسال ایران را می خوانید:

* در مورد حضورتان در جام جهانی و در فینال مسابقات فوتسال بگویید.
من تا قبل از این دوره و حضور در فینال گفته بودم که رویای فینال جام جهانی را دارم و فکر می‌کنم آرمان و هدف هر داوری از روزی که کارش را شروع می‌کند قضاوت در جام جهانی و خصوصاً حضور در فینال است ولی وقتی که شما در این مسابقات حضور پیدا می‌کنی واقعاً این را از نزدیک لمس می‌کنی که آنچه در مورد جام جهانی می‌گفتند چه بوده است. روزی که من به این مسابقات دعوت شدم و در آن قرار گرفتم تازه متوجه شدم که در چه جایگاهی قرار دارم.

* حضور در فینال چه حس و حالی داشت و چقدر برای این بازی استرس داشتید؟

قطعاً استرس داشتم. شما از بیرون و از تلویزیون این مسابقه را نگاه می‌کنید و از همانجا هم می‌شود متوجه شد که سطح مسابقات به چه صورت است و چقدر سنگین است چه برسد به ما که در دل آن حضور داشتیم و از نزدیک این حس و حال را لمس کردیم. همیشه انجام دادن کارهای بزرگ در هر زمینه استرس زیادی دارد چرا که شما می‌خواهی بهترین عملکردت را نشان بدهی. مسابقه فینال با این همه تماشاچی و سالن پر و چشم‌های زیادی که از سراسر دنیا بازی را می‌دیدند و این ناخوداگاه استرس دارد ولی همه تلاشم بر این بود که بتوانم بهترین عملکردم را داشته باشم.

* داوری در فینال خیلی با اعتراض دو تیم همراه بود. نظر شما در این مورد چیست؟

در مورد داوری و اتفاقات داوری نمی‌توانم صحبت کنم چرا که این خلاف مقررات است و برای ما ممنوع شده است ولی فقط این را می‌گویم که همیشه در مسابقاتی خصوصاً مسابقات حساس مثل فینال که قرار است قهرمان مشخص شود اعتراض همیشه وجود دارد و این یک امر طبیعی است.

* آیا در طول مسابقات رفتار که به نوعی اعتراض بابت حضور یک خانم در مسابقات باشد با شما صورت گرفت؟

در فوتسال همیشه داوران مشترک هستند و قضاوت خانم ها در بخش آقایان و برعکس وجود داشته است و یک امر عادی است و فکر می‌کنم این یک امر جا افتاده است و من خودم در مسابقات مختلف که شرکت کردم در کنار داوران مختلف آقا و خانم حضور داشتم و در طول این مدت نه در مورد خودم و نه سایر خانم‌ها چنین چیزی ندیدم و با وجود اینکه برای اولین بار یک داور خانم در فینال فوتسال آقایان حضور داشت ولی من خودم چنین چیزی را حس نکردم و این موضوع وجود نداشت.

* بازی‌های تیم ملی را در جام جهانی چطور دیدید؟

در مورد عملکرد فنی تیم ملی نمی‌توانم نظر فنی بدهم. من مسابقات تیم ملی را در سالن دیدم و شور و هیجان خاصی داشتم و با توجه به اینکه تیم ملی در دوره‌های قبلی نتایج خوبی گرفته و به رتبه سوم هم رسیده است فکر می‌کردم این بار هم تا جمع 4 تیم حداقل بالا بیایند ولی متاسفانه اینطور نشد. به هر شکل همه تیم‌ها تلاششان بر این است که بهترین نتایج را کسب کنند و ملی پوشان ما هم تلاش خودشان را کردند و امیدوارم 3 سال دیگر که جام جهانی بعدی برگزار می‌شود تیم ملی ایران را در فینال ببینیم.

* این سوال را صادقانه جواب دهید. اگر قرار بود تیم ملی راهی فینال شود و شما به این خاطر فرصت حضور در فینال را پیدا نمی‌کردید دوست داشتید این اتفاق رخ دهد؟

قبل از اینکه وارد مسابقات شوم هم یک خبرنگار این سوال را پرسید. ببینید در آن سطح از مسابقات وقتی شما از نزدیک آنجا حضور دارید جو و شرایط یک جوری است که خون آدم به جوش می‌آید و دوست دارد پرچم کشورش بالا باشد و نمی‌توانی ببینی تیم ملی کشورت مقابل تیم دیگری نتیجه نمی‌گیرد. من آرزوی حضور در فینال را داشتم ولی واقعاً دوست داشتم اگر شرایط حضور تیم ملی در فینال محیا است تیم ما راهی فینال شود تا اینکه خودم در فینال حضور داشته باشم ولی این اتفاق نیافتاد متاسفانه و اینکه خودم به فینال رفتم و نماینده ایران در فینال بودم.

* شما به واسطه موفقیت‌های بین المللی در داوری با علیرضا فغانی مقایسه می‌شوید. نظرتان در این خصوص چیست؟

این مقایسه از قبل هم وجود داشته است و از مسابقات المپیک به بعد این مقایسه شکل گرفته است و آقای فغانی افتخار داوری ما در فوتبال هستند و من هم در فوتسال همه تلاشم را می‌کنم که بتوانم نماینده خوبی برای ایران باشم و این موضوع برایم باعث افتخار است که با آقای فغانی مقایسه می‌شوم. ایشان همیشه از من حمایت کردند و هر بار برایم ابلاغ می‌آمد در اینستاگرام به من تبریک می‌گفتند خصوصاً در بازی فینال و قطعاً امیدوارم در جام جهانی فوتبال که آقای فغانی حضور دارند من هم ابلاغ داوری در فینال را به ایشان تبریک بگویم.

* آیا شما هم مثل فغانی تصمیمی برای قضاوت در لیگ‌های خارجی و لژیونر شدن در داوری را دارید؟

نه در مورد این موضوع من تصمیمی برای مهاجرت ندارم و قصد ندارم برای داوری از ایران خارج شوم. پیشنهادی تا این لحظه به دست من نرسیده ولی اگر هم وجود داشته باشد تصمیمی برای رفتن از ایران ندارم.

* شما چند سال قبل صحبت از تبعیض جنسیتی در داوری را مطرح کردید. در حال حاضر هم چنین نگاهی وجود دارد؟

این نگاه اصلاً وجود نداشت که تبعیض جنسیتی قایل باشند و من از سوی مسئولان فدراسیون جهانی و آسیا چنین نگاهی ندیدم و کاملاً نگاهم عادلانه بود. اگر من پیش از این گلایه‌ای داشتم از منظر امکاناتی بود که در اختیار داریم و بحث دستمزد و اسپانسرینگ و مسائلی از این دست وجود داشته که باعث شده این تصور ایجاد شود که نگاه تبعیض آمیز وجود دارد اما چیزی که برای من در حال حاضر خوشحال کننده‌ است از زمان روی کار آمدن فدراسیون جدید افزایش پرداختی به داوران بود که بعد از مدت‌ها انجام شد و اگر افزایش 400 درصدی برای آقایان در نظر گرفته شد برای خانم‌ها هم همین اتفاق افتاد که فکر می‌کنم تصمیم خوبی است و در کنار آن پیگیری‌ها و حمایت‌هایی که داشتند خیلی خوب بود و در نتیجه فکر می‌کنم اتفاقات خوبی به همراه داشته باشد.

* تا به حال در قضاوت‌های بین المللی در مورد پوشش‌تان دچار مشکل شدید؟

نه واقعاً در مورد پوشش هیچ مشکلی نداشتم. شاید خیلی سال قبل که تیم ملی ما برای مسابقات اردن اگر اشتباه نکنم به مشکل خورد و اجازه حضور پیدا نکردند این مسائل وجود داشت ولی بعد از آن دیگر چنین موضوعی را ندیدیم و من به شخصه مشکلی تا این لحظه نداشتم.

* همیشه صحبت از عدم پرداخت رسانه‌ها به بانوان مطرح است و اینکه همیشه زیر سایه آقایان هستند. این دوره از رقابت‌ها آقای مهرابی افشار هم همراه شما حضور داشتند ولی به نوعی به ایشان توجه چندانی از لحاظ رسانه‌ای نشد.

این را دیگر از شما رسانه‌ای‌ها باید پرسید که چرا به ایشان پرداخته نشده است و موضوعی نیست که من بخواهم جوابش را بدهم. من از شما می‌پرسم چرا این کار را نکردید؟ (خنده). جدا از شوخی اتفاقی که رقم خورده است اتفاق بزرگی بوده و ما در کنار هم کاری را شروع کردیم و هر دوی ما نماینده داوری ایران بودیم که در کنار هم توانستیم موفق شویم و ایشان در نیمه نهایی و من در فینال تا پایان حضور داشتیم و قطعاً حضورشان تا پایان مسابقات نشان از عملکرد خوبشان داشته است.

* در داوری با برادرتان کوپال چقدر مشورت و تبادل نظر می‌کنید؟

خیلی زیاد ما با هم در ارتباط هستیم و شاید اینکه دو نفر از یک خانواده در حرفه داوری مشغول باشند اتفاقی است که کمتر رخ می‌دهد و حالا ما از این فرصت استفاده می‌کنیم و هم من در مورد قضاوت‌هایم از ایشان نظر می‌خواهم و هم برعکس این موضوع صادق است. البته داوری فوتبال و فوتسال کمی متفاوت است ولی به هر حال همیشه به هم کمک کردیم و در مورد کار هم اظهار نظر می‌کنیم.

* همیشه بحث در مورد علاقه داوران به تیم‌های خاص مطرح است. واقعاً این علاقه رنگی وجود ندارد یا اینکه داوران در زمین آن را کنار می‌گذارند؟

به طور کلی کسی که وارد جامعه داوری می‌شود و به سطح اول داوری می‌رسد سال‌ها برای این مسیر زحمت کشیده است و در مسیری که قرار گرفته است و سختی‌هایی که پشت سر گذاشته است تا مثلاً به سطحی مثل لیگ برتر برسد به نوعی الک می‌شوند و افرادی باقی می‌مانند که عاشق داوری هستند و اگر داوری در کودکی طرفدار تیم خاصی بوده در همان دوره برایش تمام می‌شود و داوری که به سطح بالا برسد فقط به فکر کار و حرفه خودش است و کسی نمی‌رود اعتبار داوری خودش را خرج کند تا در زمین قضاوت نادرستی داشته باشد و این را به نمایندگی از کل جامعه داوری می‌گویم.

* در مسابقات جام جهانی کولینا هم حضور داشت. برخورد با ایشان چطور است؟ همیشه صحبت از کاریزمای بالای ایشان مطرح بوده است.

دقیقاً همان چیزی که از تلویزیون می‌بینید صد برابرش در دیدار از نزدیک احساس می‌شود ولی این تا زمانی است که با ایشان هم صحبت نشده باشید. وقتی شروع به صحبت می‌کنید متوجه می‌شوید که واقعاً اینطور نیست و برخلاف ظاهرشان آدم به شدت فروتنی است و خیلی راحت صحبت می‌کند. این کاریزمایی که می‌گویید قطعاً در داوری باعث موفقیت ایشان شده است ولی در کنار این موضوع اصلاً برخلاف چیزی که به نظر می‌رسد آدم بداخلاقی نیستند و من روز اول در کلاس های داوری شاید می‌ترسیدم از ایشان سوال بپرسم ولی بعد در ادامه متوجه شدم تصور اشتباهی در موردش داشتم.

* و سوال آخر، ویدیو چک در فوتسال در جام جهانی در چند مورد نتوانست کمکی به تصحیح تصمیمات اشتباه بکند. نقش VAR در فوتبال یا ویدیو چک در فوتسال چیست؟

قرار نیست اشتباهات داوری را به صفر برساند اما تا حد خیلی زیادی می‌تواند سطح اشتباهات تاثیرگذار را کاهش دهد و این فرقی در VAR‌ که در فوتبال است یا VS که در فوتسال است ندارد. قرار نیست یک ماشین امر قضاوت را بر عهده بگیرد و یکی جذابیت‌های فوتبال یا فوتسال همین اشتباهات داوری است که تکنولوژی کمک می‌کند کم و کمتر شود ولی قرار نیست به صفر برسد./ ایلنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: حضور در فینال جام جهانی بین المللی وجود داشته فکر می کنم تیم ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۴۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساعت بازی فوتسال تیم ملی ایران - تایلند در فینال جام ملت‌های آسیا

امروز فینال رقابت‌های جام ملت‌های آسیا که این روز‌ها به میزبانی تایلند در جریان است، برگزار می‌شود که طی آن تیم ملی فوتسال ایران، پرافتخارترین تیم آسیا، به مصاف کشور میزبان می‌رود. ایران در دیداری دشوار موفق شد در نیمه‌نهایی از سد ازبکستان در ضربات پنالتی بگذرد و برای پانزدهمین بار به فینال رقابت‌های آسیا برسد. در سوی دیگر و در سناریویی تقریبا مشابه، تایلند هم در دیداری دشوار و در ضربات پنالتی از سد تاجیکستان گذشته تا در مجموع برای سومین بار طعم حضور در فینال چنین تورنمنت مهمی را بچشد.

امروز شاگردان وحید شمسایی در شرایطی مقابل رقیبی غیر از ژاپن در فینال بازی می‌کنند که تایلندی‌ها میزبان هستند و امید دارند به لطف همین مورد، بتوانند ایران را در مسیر قهرمانی متوقف کنند. با وجود این، تایلند به خوبی می‌داند مقابل قدرت مطلق آسیا در رشته فوتسال، کار دشواری دارد. ایران و تایلند پیش از این ۹ بار با هم بازی کرد‌ه‌اند که تیم ملی ایران هفت بار برنده شده، یک بار باخته و یک بازی آن‌ها هم مساوی شده است. آمار می‌گوید بخت اصلی با تیم ملی فوتسال ایران است، ولی تایلندی‌ها در این دوره با روندی مشابه با تیم ملی فوتسال ایران، خودشان را به فینال رسانده و نشان داده‌اند تیم قابل احترامی هستند. این موضوعی است که وحید شمسایی، سرمربی تیم ملی فوتسال ایران هم در کنفرانس خبری پیش از این بازی به آن اشاره کرده است.

شمسایی درباره تقابل با تایلند در فینال می‌گوید: «ما برای رویارویی با تایلند با تمام تمرکز به زمین می‌رویم که با کمترین اشتباه نمایش خوبی از فوتسال ارائه کنیم. یکشنبه در تایلند تعطیل است و حتما تماشاگران زیادی برای دیدن این بازی می‌آیند که این موضوع ما را خوشحال می‌کند. هر تیمی که به این مرحله رسیده حتما شایستگی‌اش را داشته است. من و همکارانم در تمام کنفرانس‌های خبری همیشه با احترام به حریفان به‌خصوص مربیان کارمان را انجام داده‌ایم، این بخشی از فرهنگ ماست. اما باید تأثیر میگل رودریگو سرمربی اسپانیایی تایلند را بر رشد فوتبال این کشور با دقت دید. ما همکاریم، اما روبه‌روی هم قرار می‌گیریم و حق نداریم اشتباهات دو سال پیش در کویت را مرتکب شویم».

اشاره شمسایی به اشتباهات گذشته هدردادن عنوان قهرمانی در فینال است. در آخرین دوره این رقابت‌ها ایران در فینال بازی را به ژاپن واگذار کرد که شوک بزرگی به فوتسال ایران وارد شد. با این حال، بازیکنان تیم ملی پس از شوک خاصی که در نیمه‌نهایی متحمل شده و در آستانه از دست دادن فینال بودند، انگیزه ویژه‌ای دارند تا یک بار دیگر عنوان قهرمانی را به دست بیاورند. کاری که تا به الان ۱۲ بار ایرانی‌ها رقمش زده‌اند و این بار برای سیزدهمی که هرگز نمی‌تواند در این مورد عدد نحسی تلقی شود، بی‌تابی می‌کنند.

در این رقابت‌ها، امروز ابتدا افغانستان و قرقیزستان در رقابتی که از ۸:۳۰ صبح به وقت تهران برگزار می‌شود، برای سهمیه جهانی بازی می‌کنند؛ بعد در رده‌بندی، دو تیم تاجیکستان و ازبکستان از ساعت ۱۱:۳۰ به مصاف هم می‌روند و سرانجام هم در دیدار پایانی، از ساعت ۱۴:۳۰ تیم ملی فوتسال ایران با تایلند میزبان دیدار می‌کند. پیش از این هر چهار تیمی که به مرحله نیمه‌نهایی رسیده‌اند حضورشان در جام جهانی را که قرار است به میزبانی ازبکستان برگزار شود، قطعی کرده‌اند. با این حال از آنجا که خود ازبکستان هم به جمع چهار تیم پایانی رسید، سهمیه آخر قرار است بین یکی از دو تیم افغانستان و قرقیزستان توزیع شود.

دیگر خبرها

  • از قرقیزستان تا رومانی: قهرمانی که داور شد!
  • گل‌های تیم ملی فوتسال ایران به تایلند در فینال قهرمانی آسیا
  • احمد عباسی آقای گل و بهترین بازیکن شد؛ محمدی بهترین سنگربان
  • گل دوم فوتسال ایران به تایلند +فیلم
  • گل اول فوتسال ایران به تایلند +فیلم
  • ایران - تایلند؛ گزارش زنده
  • ترکیب تیم ملی ایران برای بازی فینال مشخص شد
  • ساعت بازی فوتسال تیم ملی ایران - تایلند در فینال جام ملت‌های آسیا
  • ایران - تایلند در فینال فوتسال آسیا
  • فیلم| شادی ملی‌پوشان فوتسال بعد از صعود به فینال